fi gb
Etusivu > Videohaastattelut > Minna Aalto - olympiaurheilija

Minna Aalto - olympiaurheilija ja ammattivalmentaja

minna_aalto_flag.jpg

Olen harrastanut urheilua pikkutytöstä asti ja kilpaurheilun aloitin kymmenvuotiaana. Erilaiset selkäkivut olivat häirinneet harjoitteluani viisitoistavuotiaasta alkaen, mutta en ollut kuitenkaan löytänyt pysyvää apua vaivoihini. 1990-luvun lopulla valmistautuessani toisiin olympialaisiini selkäkivut äityivät jo niin pahoiksi, että uran lopettaminenkin ennen suunniteltua kävi jo mielessä. Osaavan fysioterapeutin neuvosta käännyin Fraser Blissin puoleen. Fysioterapeutti kertoi tuolloin, että Fraser saattaisi olla se henkilö, joka saisi taas selkäni toimimaan toivotulla tavalla. Varasin ajan Fraseriltä ja perusteellisen haastattelun ja tutkimusten jälkeen hän määräsi minut vielä tarkkaan lannerangan alueen röntgen-tutkimukseen.

Alkututkimuksen jälkeen alkoi ensimmäinen hoitojakso ja tulosta alkoi syntyä vähitellen. Koska selkä oli vaivannut jo noin 15 vuotta ja sitä oli tutkittu moneen otteeseen ja hoidettu monin eri keinoin, niin en osannut odottaa hoidoilta mitään mullistavaa. Toivoin vain, että voisin jatkaa itselleni rakasta kilpaurheilua täysipainoisesti vielä muutaman vuoden ajan Sydneyn olympialaisiin asti.

minna_aalto_boat.jpg

Hoitojen tehokkuus yllätti minut kuitenkin hyvin positiivisesti ja selkäni oli urani viime vuosina paremmassa kunnossa kuin olisin osannut toivoa. Minulla ei ollutkaan rakenteellista skolioosia kuten joissakin röntgen-lausunnoissa oli aiemmin todettu, vaan jalkojen pituusero oli saanut selän urheillessa sen verran pahalle mutkalle, että tilanne näytti pahemmalta kuin oli. Fraserin tutkimusten ja suositusten myötä rupesin käyttämään pientä 3mm korotuspalaa kaikissa kengissä pohjallisen alla. Jalkojen pituuseron korjaaminen yhdistettynä hyviin kiropraktisiinhoitoihin sai selän suoristumaan ja suorituskyvyn palaamaan ja selkärangan oikenemaan normaaliin asentoon. Oli ihanaa urheilla kivuttoman selän kanssa!

Fraser hoiti klinikallaan myös muita urheiluperäisiä vaivojani ja mm. akupuntiosta löytyi apu minua pitkään vaivanneeseen jalkapohjan jänteen ajoittaiseen oireiluun. Aloitettunani säännölliset käynnit Fraserin klinikalla en enää tarvinnutkaan urheiluteippiä, tulehduskipulääkkeitä ja voiteita vammojeni paranteluun. Ryhtini oli ollut myös huono etenkin istuessani ja tähänkin löytyi hyvät neuvot ja oikeat ohjeet. Pidän Fraserin analyyttisestä ja kokonaisvaltaisesta otteesta hoitotyöhön ja arvostan myös sitä, miten hyvin yhteistyö eri osaajien välillä toimii hänen klinikallaan. Fraserin ammattilaisuus hoitotyössä näkyy myös siinä, että hän osaa ohjata asiakkaan muiden asiantuntijoiden luo sellaisissa tilanteissa, joissa kiropraktiikan ja fysioterapeutin keinot eivät riitä, vaan tarvitaan esimerkiksi leikkaushoitoa.

Voin lämpimästi suositella Fraser Blissiä ja koko Bliss Clinicin osaavaa henkilökuntaa niin urheilijoille kuin kaikille niille, jotka haluavat päästä eroon kivuista ja kolotuksista luonnonmukaisesti ja turvallisesti osaavien ammattilaisten käsissä. Käynti Bliss Clinicillä ei ainoastaan auta kehoa voimaan hyvin, vaan se tuo mukanaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tunteen. Henkilökunnan työskentely tiiminä yhdistäen erilaisia hoitomuotoja on kokonaisvaltaista hyvinvoinnin edistämistä parhaimmillaan.

Olen vuosien mittaan suositellut Fraseriä niin ystävilleni ja tuttavilleni kuin valmennuksessani oleville urheilijoille ja olen saanut myös heiltä hyvää palautetta siitä, että olen ohjannut heidät osaaviin käsiin vaivoineen ja kipuineen. Vuodesta 2001 alkaen olen toiminut urheiluvalmentajana ja työni huippu-urheilun parissa on toisinaan hyvinkin kuormittavaa niin fyysisesti kuin henkisesti. Oma liikuntani on muuttunut huippu-urheilusta kuntourheiluksi ja terveysliikunnaksi, mutta käyn edelleen säännöllisesti Fraserin vastaanotolla. Pitkien lento- ja automatkojen ja tietokoneen ääressä työskentelyn aiheuttamat vaivat ovat toisenlaisia kuin huippu-urheiluaikoina syntyneet vaivat, mutta edelleenkin olen löytänyt Bliss Cliniciltä tarvitsemani avun kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Minna Aalto